Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Sepie cu mazăre


Dificultate: ușor

Timp de gătire: 35 minute

Porții: 3 persoane

preparare: 5 minute

Sepia cu mazăre este un al doilea fel de pește foarte gustos, tipic din bucătăria italiană; o modalitate rapidă și ușoară de a găti sepia cu garnitura! Sunt suficiente câteva ingrediente de înaltă calitate: sepie mare tăiată în bucăți sau sepie și mazăre, o bucată de ceapă, ulei de măsline extra virgin, pătrunjel, un procent mic de roșii; câțiva pași, gătit lent, dar nu excesiv; unde sepia este aromată și înmuiată la perfecțiune! Și credeți-mă, în jumătate de oră veți aduce la masă cea mai gustoasă sepie cu mazăre vreodată!

INGREDIENTE

  • 700gr – Sepie mică
  • 350gr – Mazăre
  • 250gr – Roșii decojite
  • 1/2 – Ceapă albă
  • 3-4 linguri – Ulei de măsline extra virgin
  • 1/2 paher de vin alb sec
  • Pătrunjel
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare
  • Piper sau peperoncino (opțional)

MOD DE PREPARARE

 

  1. În primul rând tocați mărunt ceapa, adăugați-o într-o oală mare cu uleiul și lăsați-o să se prăjească 1 minut până se rumenesc. (Pentru o versiune ușoară, evitați acest pas și gătiți totul împreună.)

  2. Adăugați sepia curățată

  3. Se rotește și se gătește jumătate de minut, se adaugă o parte de pătrunjel tocat mărunt, apoi se amestecă cu vinul alb

  4. Gatiti la foc mare 2 – 3 minute, pana cand vinul este aproape complet evaporat. Apoi adăugați mazărea, întoarceți, adăugați roșiile curățate amestecate

  5. La final, se acoperă cu un capac și se fierbe 20 – 25 de minute la foc mediu.

  6. Descoperiți și gătiți ultimele 5 minute la flacără mare, adăugați puțin mai mult pătrunjel tocat, o lingură de ulei dacă doriți și în cele din urmă, când sosul s-a micșorat, adăugați sare și un vârf de piper dacă doriți.

  7. Poftă bună!

sursa: