Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Calamari cu ceapă caramelizată


Dificultate: ușor

Timp de preparare: 20 minute

Porții: 4 persoane

Timp de gătire: 20 minute

Aduceți tot gustul și aroma mării la masă cu Calamari cu ceapă caramelizată, un delicios al doilea fel de pește diferit de cel obișnuit, gustos, dar scăzut în calorii, pentru a fi oferit cu toate ocaziile, în meniul săptămânal pentru întreaga familie ca în cele mai rafinate mese.

INGREDIENTE

  • 800gr Calamari
  • 800gr Ceapă albă
  • 2 lingurițe de zahăr granulat
  • O linguriță de suc de lămâie
  • O linguriță de pătrunjel tocat
  • 250gr UNT
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
  • Vin alb sec
  • Sare și piper

MOD DE PREPARARE

 

  1. Spălați bine calamarul sub apă, curățând bine interiorul și acordând o atenție deosebită eliminării oricărui nisip rezidual din ventuzele tentaculelor.
  2. Curățați și feliați subțire ceapa
  3. Intr-o tigaie mare antiaderenta, topeste untul, adaugă ceapa, sarea și piperul iar apoi rumeniți-le ușor 1-2 minute.

  4. Adăugați vinul și continuați să gătiți la foc mare până se evaporă.

  5. Adăugați zahărul, reduceți focul, amestecați bine și gătiți încă 15 minute, învârtind  des pentru a desprinde ceapa de pe fundul tigăii, care va avea tendința de a se lipi; adăugați puțină apă clocotită când este necesar.

  6. Între timp, emulsionează uleiul și lămâia cu un praf de sare, bătându-le viguros cu o furculiță; în cele din urmă adăugați pătrunjelul tocat.

  7. Așezați calamarul într-o a doua tigaie, căliți-i la foc mediu cu un strop de ulei timp de 4-5 minute, la final adăugați sare și piper.

  8. Serviți calmarul fierbinte după ce le-ați stropit cu emulsia cu aromă de pătrunjel, însoțindu-le cu ceapa caramelizată.
  9. Poftă bună!

sursa: