Fără categorie

Salată de Caracatiță

Salata de caracatiță este un al doilea fel de mâncare proaspăt tipic bucătăriei mediteraneene. Se servește și ca aperitiv și este o rețetă care se potrivește bine cu garnituri precum legume și cartofi. Poate fi ușor de pregătit acasă, dar, bineînțeles, trebuie să fii atent la gătit și la calitatea caracatiței pe care o folosești.

PORȚII: 4 porții

Dificultate: ușor

Timp total: 50 minute

INGREDIENTE

  • 800 GR – Caracatiță
  • 3 buc – Foi de dafin
  • Țelină
  • Pătrunjel
  • Sare marină
  • Piper negru
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Lămâie

MOD DE PREPARARE

Clătește caracatița sub apă curentă și freacă-o cu mâinile. Uscați-o și așezați-o pe o suprafață de sprijin. Cu un cuțit, tăiați ochii și ciocul cu mici incizii la nivelul ochilor și gurii. Apoi bateți carnea cu un ciocan de carne timp de cel puțin 10 minute pentru a o face mai fragedă. Clătiți și îndepărtați măruntaiele. Cu mâinile continuați să frecați pentru a îndepărta pelicula slabă care acoperă peștele și uscați-l. În acest moment, caracatița este gata de fiert


Odată ce caracatița este curățată, puneți-o deoparte. Începeți prin turnarea morcovilor, țelina, frunzele de dafin, usturoiul, piperul și sarea într-o oală cu apă. Când apa începe să fiarbă, scufundați tentaculele caracatiței pentru a ondula vârfurile. Repetați această operație de cel puțin 4 sau 5 ori.

Apoi, înmuiați caracatița întreagă și gătiți la foc mic timp de 30 de minute, acoperind cu un capac. Când este gata, scurgeți caracatița și puneți-o într-un castron cu apă și gheață


După câteva minute, întindeți caracatița pe o suprafață de sprijin și tăiați-o în bucăți mici. Se toarnă într-un castron, amestecând cu suc de lămâie și pătrunjel tocat. Se condimentează cu sare, ulei și piper.

Salata ta de caracatiță este gata de servit. Dacă doriți să fie rece și să nu fie călduță, lăsați-o la frigider cel puțin o oră.