Salata de orez cu creveți și pătrunjel este o salată rece făcută din orez și creveți, foarte ușor de preparat, potrivită pentru a fi savurată în afara casei, la un picnic sau pe plajă.
Dificultate: ușor
PORȚII: 2 persoane
INGREDIENTE
- 6 – Crenguțe de pătrunjel
- 160g – Orez
- 300g – Creveți
- Sare
- Ulei de măsline extravirgin
MOD DE PREPARARE
Se spală pătrunjelul, se selectează frunzele și se toacă mărunt
Fierbeți orezul în apă clocotită cu sare sau aburiți-l păstrându-l al dente. Scurgeți-l și așezați-l în tigaie unde doriți să serviți salata. Condimentați-l cu ulei și pătrunjel tocat. Se condimentează cu sare, se amestecă bine și se lasă să se răcească.
Între timp, clătiți creveții sub apă, curățați-i și îndepărtați intestinul întunecat pus pe spate.
Puneți creveții la abur timp de 4 minute sau puneți-i într-o tigaie cu un strop de ulei, la foc mare până devin roz.
Condimentați creveții cu un strop de ulei și sare. Dacă sunt foarte mari, tăiați-le în bucăți mici.
Adăugați creveții la orez și amestecați ușor.
Se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.