Fără categorie

Salată de orez cu creveți și pătrunjel

Salata de orez cu creveți și pătrunjel este o salată rece făcută din orez și creveți, foarte ușor de preparat, potrivită pentru a fi savurată în afara casei, la un picnic sau pe plajă.

Dificultate: ușor

PORȚII: 2 persoane

INGREDIENTE

 

  • 6 – Crenguțe de pătrunjel
  • 160g – Orez
  • 300g – Creveți
  • Sare
  • Ulei de măsline extravirgin

MOD DE PREPARARE

Se spală pătrunjelul, se selectează frunzele și se toacă mărunt


Fierbeți orezul în apă clocotită cu sare sau aburiți-l păstrându-l al dente. Scurgeți-l și așezați-l în tigaie unde doriți să serviți salata. Condimentați-l cu ulei și pătrunjel tocat. Se condimentează cu sare, se amestecă bine și se lasă să se răcească.


Între timp, clătiți creveții sub apă, curățați-i și îndepărtați intestinul întunecat pus pe spate.


Puneți creveții la abur timp de 4 minute sau puneți-i într-o tigaie cu un strop de ulei, la foc mare până devin roz.


Condimentați creveții cu un strop de ulei și sare. Dacă sunt foarte mari, tăiați-le în bucăți mici.


Adăugați creveții la orez și amestecați ușor.


Se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.