Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Tort de ciocolata si praline Baci

Ingrediente:

Blat

•4 oua

•100 gr zahar

•90 gr faina

•20 gr amidon

•20 gr cacao

Mousse:

• 300 ml smantana

•280 gr bomboane Baci

•100 gr ciocolata topita

Ganache:

•100 gr bomboane Baci

•50 gr ciocolata

•100 ml smantana

Mod de preparare:

1.Pentru blat mixam ouale cu zaharul, adaugam faina,amidonul si cacao pana omogenizam totul.

2.Turnam compozitia intr-o tava mica si o bagam la cuptor la 170 de grade timp de 45 de minute.

3.Intre timp ne ocupam de mousse . Topim ciocolata impreuna cu 200 gr praline Baci , pe baie de aburi. Separat batem frisca foarte bine, dupa care adaugam ciocolata topita si racita si 80 gr praline tocate marunt.

3.Dupa ce tortul e gata, il lasam la racit, dupa care il taiem pe jumatate, punem crema intre blaturi si bineinteles acoperim si tortul cu acest mousse.

4.Pentru glazura incalzim smantana lichida, o punem peste ciocolata si praline si amestecam pana obtinem o glazura perfecta.

5.Turnam glazura peste tort si ornam cu capsuni.

 

Pofta buna!