Produse GiorgioMare

File de somon glasat cu portocale


Dificultate: ușor

Timp de preparare: 40 minute

Porții: 2 persoane

Timp de gătire: 13 minute

INGREDIENTE

  • 2 buc File de somon fără piele GiorgioMare®

  • 1 buc portocală

  • 2 linguri de sos de soia

  • 2 linguri de zahăr brun

  • 2 linguri de marmeladă de portocale

  • 2 linguri de apă

  • Ulei de măsline extravirgin după gust

  • Ardei gras și piper negru după gust

MOD DE PREPARARE

Decongelați somonul sub apă rece și scurgeți-l.

Într-un castron, creați un sos cu ulei de măsline extravirgin, zahăr brun, sos de soia, suc de portocale, un vârf de boia și piper negru și lăsați porțiile de somon.

Apoi aranjează-le pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu cu pielea în jos și distribuie sosul rămas peste ele.

Se coace la 180 de grade timp de 8/10 minute.

Scoateți tigaia din cuptor și periați somonul cu o glazură de marmeladă de portocale și apă.

Coaceți din nou pentru încă 2/3 minute.

În cele din urmă scoateți din cuptor, serviți, decorând cu două sau trei felii de portocală și serviți imediat pe masă.

Poftă bună!