Dificultate: ușor
Timp de preparare: 40 minute
Porții: 2 persoane
Timp de gătire: 13 minute
INGREDIENTE
-
2 buc File de somon fără piele GiorgioMare®
-
1 buc portocală
-
2 linguri de sos de soia
-
2 linguri de zahăr brun
-
2 linguri de marmeladă de portocale
-
2 linguri de apă
-
Ulei de măsline extravirgin după gust
-
Ardei gras și piper negru după gust
MOD DE PREPARARE
Decongelați somonul sub apă rece și scurgeți-l.
Într-un castron, creați un sos cu ulei de măsline extravirgin, zahăr brun, sos de soia, suc de portocale, un vârf de boia și piper negru și lăsați porțiile de somon.
Apoi aranjează-le pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu cu pielea în jos și distribuie sosul rămas peste ele.
Se coace la 180 de grade timp de 8/10 minute.
Scoateți tigaia din cuptor și periați somonul cu o glazură de marmeladă de portocale și apă.
Coaceți din nou pentru încă 2/3 minute.
În cele din urmă scoateți din cuptor, serviți, decorând cu două sau trei felii de portocală și serviți imediat pe masă.
Poftă bună!