Tonul cu susan este un al doilea ușor și foarte rapid de preparat: tot ce aveți nevoie este niște file de ton feliat, ulei, lămâie și semințe de susan. Acestea din urmă sunt negre și albe pentru a obține efectul cromatic final plăcut.
Inspirat în mod clar de tradiționalul ton japonez tataki, acest preparat necesită totuși o gătire care, oricât de scurtă, lasă tonul foarte moale, dar perfect gătit. Tonul sănătos și ușor, crustat este, de asemenea, un fel de mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii.
În ulei sau natural, tonul joacă un rol fundamental într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Este un aliment bogat în iod: oferă în medie 50-100 micrograme de iod la 100 de grame. Acesta este un element important pentru sinteza hormonilor tiroidieni și, prin urmare, pentru buna funcționare a tiroidei. De asemenea, este bogat în fosfor, un element fundamental pentru contracția musculară și pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
Dificultate: ușor
Timp total: 15 minute
Porții: 4 persoane
INGREDIENTE
- File de ton: 4 buc
- Lamai: 1 buc
- Seminte de susan alb/negru: dupa gust
- Ulei de masline extravirgin
- Sare
- Piper
MOD DE PREPARARE
Masați fileurile de ton cu uleiul emulsionat cu sucul de lămâie, sare și piper. Când sunt complet înfășurate în acest pansament, treceți-le într-un vas cu semințele de susan amestecate.
Acoperiți-le complet, chiar și la margini, și începeți să încălziți tigaia antiaderentă. Ungeți cu puțin ulei și, când devine fierbinte, gătiți fileurile de ton timp de 1 minut pe fiecare parte sau, în orice caz, ajustându-se la grosimea feliilor.
Îndepărtați și lăsați să se odihnească câteva minute înainte de a servi cu o salată proaspătă mixtă.