- Placinta rapida de dovlecei cu prosciutto cotto si provola este un fel al doilea foarte bun, foarte rapid de preparat, dar si foarte bun!
INGREDIENTE
- 3buc – Dovlecei
- 150gr – Prosciutto cotto
- 200gr – Provola
- 50gr – parmigiano reggiano
- Pesmet
- Ulei de masline extravirgin
- Sare si piper
- Busuioc sau patrunjel
MOD DE PREPARARE
- In primul rand verificati si spalati dovleceii, apoi taiati-i pe lungime, vă recomand să tăiați feliile subțiri. După ce s-a făcut acest lucru, luați o tavă de copt, puneți un strop de ulei și faceți un prim strat de felii de dovlecel, suprapunându-le ușor. Se adauga putina sare, piper si parmezan ras
- Se procedează cu un strat de prosciutto cotto feliată și provola tăiat cubulețe sau felii subțiri. Pentru a-ți parfuma și mai mult plăcinta poți adăuga câteva frunze de pătrunjel sau busuioc.
- Apoi mai faceți un strat de dovlecel și procedați ca mai înainte: parmezan, prosciutto, provola, pătrunjel sau busuioc.
- La final, se face ultimul strat de dovlecei si se presara cu mult parmezan ras, putin de pesmet pentru a obtine o rumenire crocanta, sare, piper si cateva cuburi de provola.
- Se pune un strop de ulei la suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, pana cand suprafata devine maro aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se odihneasca 5-10 minute si servim imediat!
- Poftă bună!