Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Placinta cu dovlecei, prosciutto si provola

  1. Placinta rapida de dovlecei cu prosciutto cotto si provola este un fel al doilea foarte bun, foarte rapid de preparat, dar si foarte bun!

INGREDIENTE

  • 3buc – Dovlecei
  • 150gr – Prosciutto cotto
  • 200gr – Provola
  • 50gr – parmigiano reggiano
  • Pesmet
  • Ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper
  • Busuioc sau patrunjel

MOD DE PREPARARE

  1. In primul rand verificati si spalati dovleceii, apoi taiati-i pe lungime, vă recomand să tăiați feliile subțiri. După ce s-a făcut acest lucru, luați o tavă de copt, puneți un strop de ulei și faceți un prim strat de felii de dovlecel, suprapunându-le ușor. Se adauga putina sare, piper si parmezan ras
  2. Se procedează cu un strat de prosciutto cotto feliată și provola tăiat cubulețe sau felii subțiri. Pentru a-ți parfuma și mai mult plăcinta poți adăuga câteva frunze de pătrunjel sau busuioc.
  3. Apoi mai faceți un strat de dovlecel și procedați ca mai înainte: parmezan, prosciutto, provola, pătrunjel sau busuioc.
  4. La final, se face ultimul strat de dovlecei si se presara cu mult parmezan ras, putin  de pesmet pentru a obtine o rumenire crocanta, sare, piper si cateva cuburi de provola.
  5. Se pune un strop de ulei la suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, pana cand suprafata devine maro aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se odihneasca 5-10 minute si servim imediat! 
  6. Poftă bună!