INGREDIENTE
- 500 g – tentacule de calamar
- 250 ml – roșii pasate
- 2 buc – cartofi
- 1 buc – cățel de usturoi
- Ulei de măsline extra virgin
- Pătrunjel
- Ardei iute
- Sare
MOD DE PREPARARE
-
Într-o oală se pune uleiul de măsline extravirgin, cățelul de usturoi zdrobit și ardeiul iute tocat, se fierbe la foc mic timp 2 minute.
-
Scoatem usturoiul si adaugam cartofii curatati și tăiați cubulețe de aproximativ 2 cm.
-
Gătiți timp de 1 minut iar apo adăugați bucațile de tentacule de calmar.
-
Gatiti din nou la foc mic timp de 1 minut, amestecand și la final adaugati piureul de rosii.
-
Se amestecă bine, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când.
-
Verificati fierberea cartofilor si calmarilor, daca sunt moi se iau de pe foc si se adauga puțin patrunjel tocat iar apoi continuați fierberea de încă 5 minute.
-
Daca doriti un prim fel asezonat cu tentacule de calmar inăbușit în paste, vă recomandăm spaghete sau tagliatelle!
- Poftă bună!