Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Tentacule de calamar cu sos de roșii și cartofi


INGREDIENTE

  • 500 g – tentacule de calamar
  • 250 ml – roșii pasate
  • 2 buc – cartofi
  • 1 buc – cățel de usturoi
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Pătrunjel
  • Ardei iute
  • Sare

MOD DE PREPARARE

  1. Într-o oală se pune uleiul de măsline extravirgin, cățelul de usturoi zdrobit și ardeiul iute tocat, se fierbe la foc mic timp 2 minute.

  2. Scoatem usturoiul si adaugam cartofii curatati și tăiați cubulețe de aproximativ 2 cm.

  3. Gătiți timp de 1 minut iar apo adăugați bucațile de tentacule de calmar.

  4. Gatiti din nou la foc mic timp de 1 minut, amestecand și la final adaugati piureul de rosii.

  5. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când.

  6. Verificati fierberea cartofilor si calmarilor, daca sunt moi se iau de pe foc si se adauga puțin patrunjel tocat iar apoi continuați fierberea de încă 5 minute.

  7. Daca doriti un prim fel asezonat cu tentacule de calmar inăbușit în paste, vă recomandăm spaghete sau tagliatelle!

  8. Poftă bună!