Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

File de calcan, crema de legume si sos de unt cu sofran

Ingrediente: 

  • 2 fileuri de calcan (150 gr fiecare)
  • ulei de  măsline
  • 50 gr unt
  • șofran
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 4 roșii cherry

Mod de preparare:

  1. Pentru început turnam intr o tigaie ulei de măsline și lăsăm să se incingă, dupa care punem pestele timp de 3-4 minute, urmand ca dupa aceea sa il bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, inca 5 minute.
  2. După ce scoatem pestele din cuptor, adaugam untul si sofranul si cu ajutorul unei linguri acoperim fileurile cu acest sos.
  3. In tigaia unde am gatit pestele, adaugam si rosiile cherry pe care le sotam cateva minute, pana se formeaza un sos.
  4. Separat intr o alta tigaie punem la calit in putin ulei ceapa si dovleceii si ii sotam bine, dupa care adaugam cartofii, putin apa si fierbem putin pana se inmoaie. La final blendam totul pana obtinem o crema fina si condimentam cu sare si piper.
  5. Pentru servire, punem pe farfurie crema de legume, adaugam fileurile de calcan, sosul de unt si sofran si rosiile sotate.

Pofta buna!