Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Orez negru cu creveți si zucchini

INGREDIENTE:

  • 250 Gr – Orez negru
  • 300 Gr– Creveți
  • 300 Gr– Zucchini
  • Coaja și sucul de la o lămâie
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper 

 

Mod de preparare:

  1. Pentru a incepe, punem orezul negru la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se spală și se dau pe răzătoare dovleceii.
  2.  Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, adăugăm un cățel de usturoi, dovleceii rași, sare, piper, se călește totul bine și după aproximativ 5 minute oprim focul, scoatem cățelul de usturoi și punem dovleceii într-un vas.
  3.  Acum este momentul să ne ocupăm de creveți, pe care îi curățăm bine, îi punem într-un castron, îi stropim cu ulei de măsline, adăugăm coaja de lămâie rasă, sare, piper și îi călim câteva minute împreună cu sucul de lămâie. De îndată ce creveții s-au rumenit, stingem focul și îi lasăm deoparte.
  4.  După ce orezul e fiert, îl scurgem, adăugam dovleceii căliți, creveții și amestecăm bine.
  5.  Punem orezul în farfurie, deasupra putem pune câteva roșii cherry și este gata de servire !

Poftă bună!