INGREDIENTE:
- 250 Gr – Orez negru
- 300 Gr– Creveți
- 300 Gr– Zucchini
- Coaja și sucul de la o lămâie
- Ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel de usturoi
- Sare și piper
Mod de preparare:
- Pentru a incepe, punem orezul negru la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se spală și se dau pe răzătoare dovleceii.
- Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, adăugăm un cățel de usturoi, dovleceii rași, sare, piper, se călește totul bine și după aproximativ 5 minute oprim focul, scoatem cățelul de usturoi și punem dovleceii într-un vas.
- Acum este momentul să ne ocupăm de creveți, pe care îi curățăm bine, îi punem într-un castron, îi stropim cu ulei de măsline, adăugăm coaja de lămâie rasă, sare, piper și îi călim câteva minute împreună cu sucul de lămâie. De îndată ce creveții s-au rumenit, stingem focul și îi lasăm deoparte.
- După ce orezul e fiert, îl scurgem, adăugam dovleceii căliți, creveții și amestecăm bine.
- Punem orezul în farfurie, deasupra putem pune câteva roșii cherry și este gata de servire !
Poftă bună!