INGREDIENTE:
- 300 gr tentacule de caracatiță
- 3 cartofi noi
- 2 lingurițe capere
- măsline verzi
- 1 morcov
- mix salată
- sare, piper
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline
- oțet balsamic
Mod de preparare:
- Punem tentaculele de caracatiță la fiert in apa clocotită timp de 30-40 de minute și adăugăm sare și piper pentru un plus de savoare. Dupa ce au fiert, le strecurăm bine și le lăsăm deoparte.
- Între timp curățăm cartofii și îi tocam cuburi, dupa care îi punem la călit în puțin ulei de măsline până se rumenesc, iar la final adăugăm și tentaculele de caracatiță pentru extra gust.
- Acum e momentul să aranjăm salata în farfurie, adăugăm cubulețele de cartofi, tentaculele de caracatiță, cubulețele de morcovi, caperele și măslinele verzi.
- Ca și dressing am amestecat zeama de lămâie cu uleiul de măsline și oțetul balsamic, dupa care am pus totul peste salată.
Poftă bună!