Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Panettone cu două creme spectaculoase

O Rețetă perfectă pentru menul de Crăciun


INGREDIENTE

Panettone sau Pandoro

Cremă diplomatică:

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 20g amidon de porumb
  • 50g zahăr
  • 250ml lapte
  • 200ml smântână

A doua cremă:

  • 100 ml smântână
  • 100g Nutella
  • după gust vă puteți să mai adaugați rom sau extract din vanilie

MOD DE PREPARARE

  1. Tăiați panettonele în bucăți nu prea mari
  2. Așezați-l pe o foaie de copt
  3. Timp de 6-7 minute la 180 C
  4. Odată scos din cuptor panettonele moale, trebuie lăsat la răcit și va deveni crocant
  5. Crema este în esență un diplomat simplificat pe care îl puteți îmbogăți în continuare cu o coajă de lămâie
  6. Se pune gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb într-o tigaie și se amestecă cu un tel sau cu o lingură până obțineți o cremă, se toarnă laptele și se amestecă până când crema se topește ( la un foc mic )
  7. Amestecați timp de 5-6 minute, după o vreme vor începe să se formeze bule la suprafață și apoi brusc crema va deveni solidă
  8. Se toarnă într-un castron mic, pentru a se lăsa să se răcească câteva minute, apoi se transferă la frigider pentru a reduce temperatura
  9. Adăugați într-un castron puțină smântână, amestecați smântâna până devine spumoasă, iar apoi adaugați crema precedentă peste smântână și amestecați.
  10. Punem într-un castron jumătate de pahar de nutella și jumătate de pahar de smântână
  11. începeți să amestecați cu o lingură sau tel și veți vedea că crema, încetul cu încetul se va încorpora, oferindu-vă o cremă catifelată, perfectă pentru decorarea desertului dvs.
  12. Acum aveți toate ingredientele pentru a vă pregăti desertul!
  13. Incepeți să formați o bază de cremă de alune pe fundul paharului, adaugați câteva bucăți de panettone prăjite și acoperițile cu încă câteva linguri de cremă de alune
  14. în cele din urmă adaugați crema frișcă acoperind tot panettone-ul
  15. La sfârșit răzuiți niște bucăți de panettone prăjit deasupra, lăsați-l cel puțin 1 oră în frigider.
  16. Poftă bună!