INGREDIENTE
- 180gr – Paste
- 3 Felii – Guanciale
- 100gr – Brânză Ricotta
- 6 buc – Miez de nucă
- Parmezan
- Ceapă
- Ardei iute
- Vin alb
- Sare și piper
MOD DE PREPARARE
- Intr-o tigaie se toarnă un strop de ulei de măsline extravirgin, iar apoi ceapa tocată și ardeiul iute. Se pune la foc mic pentru câteva minute.
- Tăiați guanciale fâșii apoi adăugați în tigaie; se rumenește la foc mic până devine crocant, apoi adaugați puțin vin alb.
- Se adaugă apoi ricotta și parmezanul răzuit; se adaugă și o lingură de apă de gătit pastele, se amestecă pentru a obține un sos cremos
- Fierbe pastele în multă apă clocotită cu sare; odată fiert (de preferință al dente) se scurge și se toarnă în tigaia cu crema de ricotta. Amestecați câteva minute pentru a amesteca ingredientele, adăugăm nucile tocate
- Poftă bună!