Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Paste cu brânză ricotta, guanciale și nuci


INGREDIENTE

  • 180gr – Paste
  • 3 Felii – Guanciale
  • 100gr – Brânză Ricotta
  • 6 buc – Miez de nucă
  • Parmezan
  • Ceapă
  • Ardei iute
  • Vin alb
  • Sare și piper

MOD DE PREPARARE

  1. Intr-o tigaie se toarnă un strop de ulei de măsline extravirgin, iar apoi ceapa tocată și ardeiul iute. Se pune la foc mic pentru câteva minute.
  2. Tăiați guanciale fâșii apoi adăugați în tigaie; se rumenește la foc mic până devine crocant, apoi adaugați puțin vin alb.
  3. Se adaugă apoi ricotta și parmezanul răzuit; se adaugă și o lingură de apă de gătit pastele, se amestecă pentru a obține un sos cremos
  4. Fierbe pastele în multă apă clocotită cu sare; odată fiert (de preferință al dente) se scurge și se toarnă în tigaia cu crema de ricotta. Amestecați câteva minute pentru a amesteca ingredientele, adăugăm nucile tocate
  5. Poftă bună!