Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Paste paccheri cu scoici lamă


INGREDIENTE

  • 200 g – Paste fainoase paccheri
  • 300 g – scoici lama
  • Pătrunjel
  • Adrei iute
  • Usturoi
  • Vin alb
  • 2 felii de pâine

MOD DE PREPARARE

  1. Punem cele 2 felii de pâine în cuptor cu câte un cățel de usturoi deasupra, le lăsăm până se prăjesc.
  2. Punem pastele la fiert
  3. Într-o tigaie, punem ulei de măsline, adăugăm câteva tulpini de pătrunjel, iar după câteva secunde adăugăm și scoicile lamă
  4. Adăugăm un strop de vin, le lăsăm timp de 3-4 minute la un foc mare
  5. Le luam după foc și le lăsăm câteva minute, iar apoi le decorticăm
  6. Într-o altă tigaie, adăugăm puțin ulei, ardei iute mărunțit, între timp verificăm pastele, când sunt gata le adaugăm în tigaie, peste paccheri adăugăm sosul rămas de la scoici
  7. Răzuim puțină coajă de lămâie peste paccheri
  8. Când pâinea este prăjită, se scoate și se rupe în bucățele
  9. Se macină pâinea împreună cu pătrunjelul tocat
  10. Între timp oprim focul, și adăugăm deasupra pastelor, pesmetul cu pătrunjel
  11. Poftă bună!.