Produse GiorgioMare Rețeta Săptămânii

Penne cu gorgonzola, speck si nuci


INGREDIENTE

  • 400gr – Penne
  • 120gr – Speck
  • 160gr – Gorgonzola
  • 10 buc – Nuci
  • Sare și piper

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru a începe să pregătiți penne cu gorgonzola, speck și nuci, trebuie să începeți cu dressingul. Luați o tigaie mare și începeți prin a rumeni speck-ul, nu adăugați ulei pentru că o dată într-o tigaie încinsă grăsimea de la slănină în sine va fi suficientă pentru a unge totul.
  2. Cand speck-ul este bine rumenit, puteți adăuga gorgonzola tăiată bucățele mai mici să se topească bine, iar daca totul este prea gros, adăugați puțină apă sau lapte pentru a prelungi preparatul. Dar ai grijă să nu exagerezi.
  3. Lasă-ți gorgonzola să se topească la foc mic.
  4. Când sosul va fi gata, adaugați miezul de nucă
  5. Acum puneti pe foc o oala mare cu apa cu sare si când dă în clocot adăugați pastele pe care va trebui sa le lasati putin al dente.
  6. În acest moment, penne cu gorgonzola, speck și nuci sunt gata, așa că tot ce trebuie să faceți este să le serviți cât sunt încă fierbinți.
  7. Poftă bună!